Váláskonzultáció

Válási konzultáció, párkapcsolati tanácsadás

Konfliktusrendezés, kapcsolatjavítás

Válás közös megyezeséssel és családi viták rendezése.

Poór Judit Párkapcsolat Ikon
Miért olyan nehéz normálisan elválni?

Az élet gyakran próbára teszi ez emberi kapcsolatainkat, és nehéz segítséget kérni, főleg, ha a kapcsolataink közül a legfontosabb kerül krízisbe – a párkapcsolatunk. Ám jobb ha tudod, hogy egy tartós kapcsolat sem létezik némi zűrzavar és konfliktus nélkül. A valóság kikezd minden ideális működést, a te döntésed, mit kezdesz vele. – ezzel a felütéssel kezdem a párkapcsolati konzultációt.

De ha már megszületett a döntésetek, hogy elváltok, csomó kérdést kell tisztáznotok, így ez a konzultációs forma a legvegyesebb a szolgáltatásaim közül. Részben családkonzultáció, részben egyéni coaching és részben párkapcsolati tanácsadás az, amire számíthattok.

Kulcsfontosságú, hogy lássátok ebben az esetben is, hogyan működnek a kapcsolatok, felismerjétek a saját működéseteket és rálássatok a miértekre, néha lépjetek egyet hátra. Támogatlak titeket a kommunikációban és a békés elválásban.

Poór Judit Párkapcsolat Ikon
Váláskonzultáció folyamata

Az első találkozás alkalmával kötetlenül beszélgetünk, bemutatkozunk, megbeszéljük az együttműködésünk kereteit, és átbeszéljük az alapnehézségeiteket. A folyamat során a találkozásaink 60/90 percesek lesznek és általában két heti-heti rendszerességgel zajlanak.

A közös munkánk során a veletek mint párral/családdal együtt gondolkodva jutunk el a problémák gyökeréig és a lehetséges megoldási lehetőségek átgondolásáig, erre általában 6-12 alkalomra van szükség.

Amennyiben már meghoztátok a döntést, hogy különválnak útjaitok, arra fogunk fókuszálni, hogy az ezzel járó nehézségeket, konfliktusokat minél kevesebb lelki sérüléssel éljétek meg.

Ha már elváltatok, vagy folyamatban van a válásotok, de szülőpárként szeretnétek egészséges, konfliktusmentes kapcsolatot kialakítani gyermekeitek és saját magatok között, vagy ha szeretnétek a lehető „legjobban” elválni, akkor ez lesz a központi témánk.

Poór Judit Párkapcsolat Ikon
Mikor érdemes hozzám fordulni?