Párkapcsolati és szexuális tanácsadás

Rólam

Amire kíváncsi lehetsz velem kapcsolatban.

dr-poor-judit-parkapcsolat-pszichologus-tanacsadas

A hitvallásom az "élményvezetés"

Autót vezetni sokan tudnak. Az egyik kedvenc hasonlatom a tanácsadásra és coachingra ezzel van összefüggésben. Szóval, beülsz az autóba, ráfordítod a kulcsot. Indulnál. De mi van, ha a kéziféket elfejted kiengedni? Érezni, fogod, hogy valami gátol, akadályoz a haladásban. Mi van ha sebességbe tevés nélkül nyomod a gázt? Pörög a motor, szétfeszül, de nem fog elindulni az autó. Vagy, ha már elindultál, mi van ha nem a megfelelő pillanatban váltasz megfelelő sebességbe?

Mi van, ha az életed az autó, és nem úgy megy, ahogy azt szeretnéd? Nehezen indulsz? Felpörgeted magad, mégis egy helyben állsz? Nem veszed észre, hogy a benzin kifogyott vagy rossz üzemanyagot tankoltál? Mi történik, ha életveszélyesen fékezel, vagy kiiktatod a féket?

Nos, rengeteg kisebb nagyobb akadálya lehet, hogy eljuss az életedben A porból B pontba. Jó hír, hogy ezek az akadályok felismerhetőek, kiküszöbölhetőek, az autóvezetés tanulható, sőt kellő rutinnal az élményvezetés mindennapossá válhat.

Életutam

Poór Judit vagyok, Budapesten élek, az emberi kapcsolatok a szakterületem.  Párokkal, családokkal, csoportokkal is dolgozom.

Az önéletrajzi tények helyett inkább a megéléseimen keresztül mutatkoznék be. Kalandos egyetemi egyetemi munkáim után (az egyik ilyen kedvencem a fánk árulás volt a francia Riviérán – ahol még George Clooney is vásárolt tőlem) ügyvédjelöltként kezdtem el dolgozni, de egy idő után etikai összeférhetetlenséget éreztem az általam képviselt szerep és a saját értékrendem közt. Jött a közszféra,  akkor fontosnak éreztem és önazonosnak a munkám, a bizalom, az ítélkezés mentesség és támogatás ott vált „hitvallásommá” először, bár nem klasszikus segítői keretek között. Pár év múlva azonban kaptam egy megkeresést az egyik legnagyobb multinacionális vállalattól, és igent mondtam. Vonzott a vállalat kulturális sokszínűsége, a folyamatos lehetőség a fejlődésre csapatban és vezetőként egyaránt és ott már a coaching, mint segítői szerep nagyon hangsúlyos volt bennem.

dr-poor-judit-parkapcsolat-pszichologus-tanacsadas
dr-poor-judit-parkapcsolat-pszichologus-tanacsadas

Az út talál meg engem, vagy én az utat?

És aztán jött az első nagy magánéleti fordulat, anya lettem, és más megközelítésből néztem a világot. Aztán gyermekét egyedül nevelő dolgozó anya lettem, új prioritások és újraírt szerepek kerültek az életembe – anyaság, karrier, párkeresés, majd mozaikcsalád építés.

Mindeközben megerősítettem azokat a szerepszemélyiségeim, amik valódi értelmet adnak az életemnek, a fókuszt az emberi kapcsolatok támogatására helyeztem privát praxisom erősítésével.

Hivatásból embernek lenni

Elsősorban emberként és másodsorban szakemberként segítem a klienseim, ahogy a legmeghatározóbb szakmai vezetőm mondta „hivatásból vagyok ember”.  Mindig velem van az az anyaságom, nőiességem, szakértői tudásom (szexuálpszichológiai és rendszerszemléletű család- és párkonzultáció), de legfőképp az ítélkezés mentességem és empátiám.

dr-poor-judit-parkapcsolat-pszichologus-tanacsadas
dr-poor-judit-parkapcsolat-pszichologus-tanacsadas

Szakmai képzéseim

Hold Me Tight – Ölelj szorosan csoportvezetői képzés (EFT HMT)

Érzelmekre Fókuszáló Párterápiás alapképzés (EFT Externship)

Szexuálpszichológiai konzultáció (BestWork)

Családkonzulens/családterapeuta szakirányú képzés (PTF)

Rendszerszemléletű Team Coach (Gordon & TA )

Life és Business Coaching (IKIGAI Programok)

Jogász (PPKE JÁK)

Modern alkalmazott pszichológia folyamatban (DMAP. Udemy)

Facilitálás tréning

Hatékony kommunikáció

Agilis Coaching

Munkáltatói márkaépités (Moriselli)

Sikeres emberek 7 szokása (Stephen Covey)

Szakmai háttér

A szakmai minőségbiztosítás jegyében rendszeresen egyéni és csoportos szupervízióba veszek részt.

Tagja vagyok az „International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy (ICEEFT)” szakmai párterápiás szervezetnek.

Alapító tagja, egyben alelnöke vagyok a „Családkonzulensek Egyesületének.

Az általam kínált szolgáltatások egyike sem minősül sem orvosi, sem pszichoterápiás, sem pszichológusi, sem természetgyógyászati szolgáltatásnak. A konzultációs/tanácsadó tevékenységem a kompetenciahatáraimat tartva végzem.

SIUUUUUUUUUUUUUUUU